NSS / NPS

NSS: Narcistisch Slachtoffer Syndroom.

Als je uit een Narcistische relatie komt is de kans groot dat je lichamelijk en geestelijk getraumatiseerd bent. Je komt uit een relatie waar je partner zijn/haar voeding uit jou haalde en misschien zelfs fysiek grensoverschrijdend was. In de relatie ben je jezelf kwijt geraakt. Je komt uit een dader/slachtoffer relatie, waarbij geestelijke en (de grote onbekende factor) energetische mishandeling speelt.  De dader heeft een greep op je en alleen de aanwezigheid of zelfs een actie van deze persoon beïnvloedt je en kan je in allerlei patronen trekken.

Een oplossing is: geen contact meer met deze persoon. Maar hoe doe je dat als je dat vanuit jezelf niet lukt of als je samen kinderen hebt en je wel contact moet houden? En de grootste factor is tijd. Werkelijk loskomen en herstel duurt lang.

Stappen op weg naar herstel:
– Kennis vergaren
– Helen van lichamelijke trauma’s
– Bewustwording
– Terugkomen bij jezelf
– Weerbaarheid en grenzen herkennen/aangeven

Het is mogelijk. Na een intensieve periode van verwerken die ongeveer 6 jaar heeft geduurd kan ik werkelijk zeggen dat ik hersteld ben en los ben van de invloed van de ander. Het heeft me veel geleerd en ik ben er zoveel sterker van geworden.

Begeleiding versnelt het herstel proces en geeft je steun in de moeilijke periodes van terugval of als je simpelweg houvast nodig hebt. Ik zet mijn ervaring en kennis in om je door de moeilijke periode te helpen, te helen, narcisme te herkennen en aan jezelf te werken om herhaling te voorkomen.