Een uitlichting van de uitzending van ‘Iedereen Verlicht’ op 12 maart 2023. Een interview met Vincent Nijman en Karen Scheffers over hun Vollemaan Cermonies in Zandvoort.

Bekijk de volledige uitzending op NPO Start: https://www.npostart.nl/iedereen-verlicht/12-03-2023/VPWON_1346846

Een podcast interview met Vincent Nijman door Esther Snikkers van Ziesoo in 2021.

Bekijk ook dit interview met 2 deelnemers aan de Kyoto dag van 9 september 2022.

Een impressie van de 2-daagse Kyoto opstellingen retreat in Westdorp, Drenthe.

Ervaringen

Joost

Nogmaals bedankt voor de magische dag afgelopen zondag. De combinatie van opstellingen met sjamanistisch en traumawerk maakt dat dit voor mij nog veel dieper gaat dan het klassieke opstellen waar ik al eerder mee vertrouwd was. Ook voor de eerste maal dat ik aan den lijve kon ondervinden dat je als representant minstens evenveel, zo niet meer uitwerkt dan wanneer jezelf opstelt. Ook het traumawerk ervaarde ikzelf als krachtiger doordat je in een duidelijke context wordt geplaatst door de opstelling. Door de kleine groep stond zowat iedereen in elkaars opstelling, wat er voor zorgde dat je constant “aan het werk was”.

Evelyn

Vincent en Karen begeleiden je heel liefdevol zodat je veilig kunt afreizen waar de bewustwording en heling nodig is. Je krijgt ook alle ruimte voor je eigen expressie en ook is er ruimte voor eigen keuzes in de opstelling. Vincent en Karen begeleiding je extra met hun sjamanistische kennis ( wat heel diep gaat) wat ik ook zodanig heb ervaren en ook de hulp vanuit deze wereld wat mij veel steun gaf. Ik zag een witte en een zwarte wolf die inelkaar opgingen en ook een roedel aan mijn voeten. Er wordt ook gewerkt op afstemming en is daardoor toegankelijk voor iedereen. De groep die uit 9 personen bestond, ook al waren we verschillend, iedereen paste precies in de opstelling en deed passievol mee. Maandag na het weekend was ik helemaal brak en tot niets in staat maar vandaag straal ik weer als voorheen en weer een stapje verder in het bijzondere proces van be-wust-er-zijn. Vincent en Karen heel erg bedankt en ook bedank ik onze super mooie groep en weer het besef dat je er niet alleen voor hoeft te staan. (2-daagse Kyoto retraite Drenthe)

ES

Wauw! Wat een bijzondere dag. Wat een heerlijke dag. Wat een intense dag. Wat een magische dag. Wat een prachtige dag. Onder leiding van Vincent Nijman en Karen Scheffers. Wat een veilige sfeer wisten zij neer te zetten. Wat een betrokkenheid en bekwaamheid. Een dag met als thema “grenzen”. Zwaar onder de indruk van wat er vandaag geheeld mocht worden bij alle aanwezigen. Bij iedereen was het “spot on”. Ook bij mij persoonlijk. Nu, een paar uurtjes later, ervaar ik innerlijke rust en blijdschap. Zag ik mijzelf net in mijn woonkamer dansen. Stond ik luidkeels te zingen in de keuken. Om nu heel rustig op de bank te zitten. Diep gezakt in mijzelf. Dankbaar dat ik daar mocht zijn vandaag. Om zelf ook weer een flinke stap verder te komen in mijn eigen proces. Dankbaar dat ik van boven de sturing mocht ontvangen mijzelf hier voor op te geven. Dankbaar voor alle aanwezigen vandaag.

Peter

Ik had als thema mijn been op gegeven. Ik heb voor de tweede maal een diep veneuze bekken trombose gehad. Het gevolg is dat mijn linkerbeen dik is, er een ader, die vanaf de knie tot aan mijn heup, dicht zit en ik al jaren pijn heb, ook als ik in bed lig. Tijdens de opstelling is er heel veel om me heen gebeurd, waar ik zelf niet zo veel van weet. Zelf was ik voor mijn gevoel aan het dansen als medicijnman bij de indianen. (Natuurlijk heb je het idee dat het fantasie is), voor de omgeving echter, zat ik stil ineengedoken op mijn stoel, met mijn ogen dicht. Echter ’s avonds lag ik in bed en had ik geen pijn in mijn been, de volgende dag hetzelfde gevoel, je kan het nog niet geloven dat het allemaal zo blijft. Maar ook de volgende dag toen ik ging lopen, geen pijn. Ondertussen zijn we een paar weken verder en nog steeds is de pijn het grootste deel van de dag weg en als ik wel de pijn voel, staat het niet in verhouding met zoals het voor die tijd was. Natuurlijk hoeft niet iedereen dit te ervaren, echter voor mij is het wonderbaarlijk geweest.

Tanja

Ik werd door een vriendin gevraagd om mee te gaan naar de workshop “Heling van de ziel”. “Echt iets voor jou”. En zo gezegd zo gedaan. Ik ben er open en nieuwsgierig ingegaan en het heeft mijn stoutste dromen overtroffen. Ik vond het erg prettig dat ik in het veld en de opstelling mocht stappen als ik dat voelde. Er zijn bij een ieder diepe stukken geheeld en ik mocht mijn verloren zielsdelen weer omarmen. De workshop is voor mij een grote stap naar heelheid. Dank en Dankbaar

lknur

Ik heb deelgenomen aan Heling van de Ziel; kort gezegd, een combinatie van een familieopstelling met Sjamanistische invloeden. De titel en de omschrijving spraken me erg aan maar ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Uiteindelijk was het een bijzondere ervaring waarbij ik het heel fijn vond dat ik, anders dan bij familieopstellingen, niks verbaals hoefde in te brengen. Het enige wat de deelnemers moesten doen is een plek innemen in de (mooie) ruimte en de rest ging (bijzonder genoeg) vanzelf. De voorbereiding van Vincent en de warme benadering van hem en zijn assistente Chantal, maakten dat ik me veilig voelde om mezelf helemaal over te geven aan het (helings)proces. Ook vond ik het heel fijn dat er nazorg werd geboden, waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt. Voor mijzelf zeker voor herhaling vatbaar en een aanrader voor een ieder die zonder te praten, in een veilige omgeving en fijne mensen wil werken aan het helen van trauma’s.

lngrid

Afgelopen zaterdag samen met een goede vriendin van mij naar een Healing Circle geweest in Nieuwegein. Bij binnenkomst maakte we een kleine kennismaking en gaf Vincent ons een uitleg over de Circle, hierdoor voelde we ons meteen op ons gemak, en besloot ik als eerste in de Circle te gaan. Ik ben in de Lotushouding gaan zitten en sloot mijn ogen. Na ongeveer 5 min voelde ik een enorm licht binnen komen ik dacht dat het de zon was maar dat kon helemaal niet want er was geen zon op dat moment en de ruimte was afgesloten van buitenlicht. Verder in de Healing kwamen er allerlei mooie kleuren voorbij waaronder de kleur Rood waarin ik Jezus voorbij zag komen. Daarna kwam de kleur geel ook voorbij waarin ik zijkant van een vrouw zag, die vrouw dat bleek Maria te zijn. Ik heb het dan ook als een hele mooie reis ervaren en voordat ik het wist was het alweer voorbij……en werd ik door Vincent gevraagd om langzaam terug te komen naar het nu. Ik dacht alleen maar WAUW ik heb ik dit echt mee gemaakt. Daaropvolgend voelde ik een Inner Peace gevoel, precies wat ik wilde. Heb de reis als een prachtige ervaring ervaren en kan het ook iedereen aanraden om het te gaan doen. Het is echt verrijking om het te mogen meemaken.

Yara

Zonder al te veel verwachtingen ging ik naar een bijzonder dag toe bij Vincent: Heling van de ziel. Ik wilde het gewoon maar laten gebeuren, en dat deed het ook! Best lastig om te omschrijven wat er gebeurde allemaal, maar het was erg bijzonder en intens. Iedere deelnemer werd geraakt op haar eigen unieke manier, zoals ook ik zelf. Ik voelde ontzettend veel energie door mij heen gaan, als een intense ontlading.

De setting was veilig daardoor kon ik mij overgeven aan wat er gebeurde. Vincent, en de andere aanwezigen lieten mij voelen dat zij er onvoorwaardelijk waren voor mij. Dat gaf mij veel vertrouwen en steun, wat ik op dat moment zo hard nodig had. Na de sessie voelde ik mij een stuk lichter, alsof alle zwaarte die ik voelde van mij af was gevallen. Ik voel mij zoveel lichter en blijer, en kijk alweer uit naar de volgende sessie in een familieopstelling. Zeker aan te raden om te gaan doen het geeft zoveel moois.

ML

Alles is anders… Het thema dat ik in wilde brengen voor deze opstelling was dat ik voelde dat ik in een wachtkamer zat. De wachtkamer van mijn leven. Dat ik alles prima voor elkaar had, maar dat ik niet écht deelnam aan het leven, niet écht ergens voor ging. En ik kon dat zelf ook wel terugvoeren naar een bepaald moment in mijn leven: het moment dat ik ouder was dan de leeftijd dat mijn vader overleed. Hoe moet ik nu verder leven? Mijn leven was niet geëindigd, maar hoe ging ik mijn leven dan leven? Blijkbaar was mijn systeem toen ook gestopt met leven.

Met veel geduld, zuiverheid en doorpakken heeft Vincent mij begeleid in deze opstelling. Trauma rondom het verlies van mijn vader kwam in al zijn puurheid naar buiten, mocht er zijn, werd gezien, doorleefd en geheeld…Ik ben nu een aantal weken verder en merk dat alles anders is in mijn lijf: ik uit me anders, durf meer de kern te benoemen zonder al te veel omwegen, ervaar enorme rust in mijn lijf en heb zin om leuke activiteiten te doen. Ik leef weer! Zo mooi, zo dankbaar