(Kyoto) Opstellingen & Heling van de Ziel

Kyoto Opstellingen, Schipluiden

Joost

Nogmaals bedankt voor de magische dag afgelopen zondag. De combinatie van opstellingen met sjamanistisch en traumawerk maakt dat dit voor mij nog veel dieper gaat dan het klassieke opstellen waar ik al eerder mee vertrouwd was. Ook voor de eerste maal dat ik aan den lijve kon ondervinden dat je als representant minstens evenveel, zo niet meer uitwerkt dan wanneer jezelf opstelt. Ook het traumawerk ervaarde ikzelf als krachtiger doordat je in een duidelijke context wordt geplaatst door de opstelling. Door de kleine groep stond zowat iedereen in elkaars opstelling, wat er voor zorgde dat je constant “aan het werk was”.

ES

Wauw! Wat een bijzondere dag. Wat een heerlijke dag. Wat een intense dag. Wat een magische dag. Wat een prachtige dag. Onder leiding van Vincent Nijman en Karen Scheffers. Wat een veilige sfeer wisten zij neer te zetten. Wat een betrokkenheid en bekwaamheid. Een dag met als thema “grenzen”.

Zwaar onder de indruk van wat er vandaag geheeld mocht worden bij alle aanwezigen. Bij iedereen was het “spot on”. Ook bij mij persoonlijk. Nu, een paar uurtjes later, ervaar ik innerlijke rust en blijdschap. Zag ik mijzelf net in mijn woonkamer dansen. Stond ik luidkeels te zingen in de keuken. Om nu heel rustig op de bank te zitten. Diep gezakt in mijzelf. Dankbaar dat ik daar mocht zijn vandaag. Om zelf ook weer een flinke stap verder te komen in mijn eigen proces. Dankbaar dat ik van boven de sturing mocht ontvangen mijzelf hier voor op te geven. Dankbaar voor alle aanwezigen vandaag.

ML

Alles is anders

Het thema dat ik in wilde brengen voor deze opstelling was dat ik voelde dat ik in een wachtkamer zat. De wachtkamer van mijn leven. Dat ik alles prima voor elkaar had, maar dat ik niet écht deelnam aan het leven, niet écht ergens voor ging. En ik kon dat zelf ook wel terugvoeren naar een bepaald moment in mijn leven: het moment dat ik ouder was dan de leeftijd dat mijn vader overleed. Hoe moet ik nu verder leven? Mijn leven was niet geëindigd, maar hoe ging ik mijn leven dan leven? Blijkbaar was mijn systeem toen ook gestopt met leven.


Met veel geduld, zuiverheid en doorpakken heeft Vincent mij begeleid in deze opstelling. Trauma rondom het verlies van mijn vader kwam in al zijn puurheid naar buiten, mocht er zijn, werd gezien, doorleefd en geheeld…..Ik ben nu een aantal weken verder en merk dat alles anders is in mijn lijf: ik uit me anders, durf meer de kern te benoemen zonder al te veel omwegen, ervaar enorme rust in mijn lijf en heb zin om leuke activiteiten te doen. Ik leef weer! Zo mooi, zo dankbaar 💝

Monique

Lieve Vincent en Merel, Wat een mooie mensen zijn jullie! En wat was het een geweldige en mooie ervaring in een warme, veilige, liefdevolle omgeving! Hartelijk dank! Ook aan de anderen.

Een liefdevolle groet,

Van een opgeruimde en veel lichtere Monique

Yara

Zonder al te veel verwachtingen ging ik naar een bijzonder dag toe bij Vincent: Heling van de ziel. Ik wilde het gewoon maar laten gebeuren, en dat deed het ook! Best lastig om te omschrijven wat er gebeurde allemaal, maar het was erg bijzonder en intens. Iedere deelnemer werd geraakt op haar eigen unieke manier, zoals ook ik zelf. Ik voelde ontzettend veel energie door mij heen gaan, als een intense ontlading.

De setting was veilig daardoor kon ik mij overgeven aan wat er gebeurde. Vincent, en de andere aanwezigen lieten mij voelen dat zij er onvoorwaardelijk waren voor mij. Dat gaf mij veel vertrouwen en steun, wat ik op dat moment zo hard nodig had. Na de sessie voelde ik mij een stuk lichter, alsof alle zwaarte die ik voelde van mij af was gevallen. Ik voel mij zoveel lichter en blijer, en kijk alweer uit naar de volgende sessie in een familieopstelling. Zeker aan te raden om te gaan doen het geeft zoveel moois.

Tanja

Ik werd door een vriendin gevraagd om mee te gaan naar de workshop “Heling van de ziel”. “Echt iets voor jou”. En zo gezegd zo gedaan.Ik ben er open en nieuwsgierig ingegaan en het heeft mijn stoutste dromen overtroffen.

Ik vond het erg prettig dat ik in het veld en de opstelling mocht stappen als ik dat voelde. Er zijn bij een ieder diepe stukken geheeld en ik mocht mijn verloren zielsdelen weer omarmen. De workshop is voor mij een grote stap naar heelheid. Dank en Dankbaar.

Ilknur

Ik heb deelgenomen aan Heling van de Ziel; kort gezegd, een combinatie van een familieopstelling met Sjamanistische invloeden. De titel en de omschrijving spraken me erg aan maar ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten.

Uiteindelijk was het een bijzondere ervaring waarbij ik het heel fijn vond dat ik, anders dan bij familieopstellingen, niks verbaals hoefde in te brengen. Het enige wat de deelnemers moesten doen is een plek innemen in de (mooie) ruimte en de rest ging (bijzonder genoeg) vanzelf. De voorbereiding van Vincent en de warme benadering van hem en zijn assistente Chantal, maakten dat ik me veilig voelde om mezelf helemaal over te geven aan het (helings)proces. Ook vond ik het heel fijn dat er nazorg werd geboden, waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt.

Voor mijzelf zeker voor herhaling vatbaar en een aanrader voor een ieder die zonder te praten, in een veilige omgeving en fijne mensen wil werken aan het helen van trauma’s.

Merel

Een coach die met een open blik en zonder oordeel zich laat leiden door wat er zich op het moment aandient. Daarbij maakt hij gebruik van nuchter verstand in combinatie met sjamanisme. Ben je klaar voor een transformatie, dan ben je bij Vincent aan het goede adres! Open hart, passievol en in verbinding.

Astrid

Ik heb bij Vincent en Merel de heling van de ziel middels een opstelling gedaan in hun mooie en veilige ambiance in Fort Vreeswijk.
Ik ben zeer onder de indruk van wijze waarop zij dat doen. Vol respect voor mens, dier en aarde nodigen ze je met liefde uit je open te stellen voor dat wat komen gaat. En het resultaat was verbluffend. Wat een rijkdom om in contact met je ziel te mogen zijn. Ook weer opnieuw met delen die lange tijd geleden afgescheiden waren. Ik ben dankbaar voor deze ervaring en heling en ik raad het een ieder aan. Namasté Astrid

Anoniem 3

Tijdens een Heling van de Ziel dag vertelde ze me dat ze een aandoening aan haar zenuwstelsel heeft waar doktoren zich geen raad mee weten. Ze had voortdurend wisselende klachten (waaronder MS achtige klachten) en pijn.

In haar verhalen kwam meerdere keren een verwijzing naar haar roots en een oma naar voren. We hadden die dag tijd over. Het was zo duidelijk aanwezig dat ik haar vroeg of ze open stond voor een experiment en er met behulp van een opstelling naar te kijken.

Toen ze naast me kwam zitten voor een kort vraaggesprek over het onderwerp vertelde ze me meer en bleek dat ze zelfs vernoemd was naar haar oma. Een bepaald patroon van gebeurtenissen was ook bij oma ontstaan en liep op onverklaarbare wijze verder naar beneden de familielijn door. De verstrikking was onmiskenbaar. Het lot van oma was overgenomen en soms kan een vernoeming daar aan bijdragen. De identiteitsverwarring was compleet. De aandoening stond ook stevig in de opstelling en had lijntjes lopen naar zowel oma als de client, als een soort driehoek.

Wat er gebeurde toen oma haar lot op zich nam en de verstrikking van de client werd verbroken was haast magisch. Ze schudde met haar hoofd alsof ze uit een soort droom ontwaakte, dit moment hield even aan. Haar lichaam reageerde heftig toen ze allerlei vastgezette energie begon los te laten. De aandoening stond nog steeds goed maar had wel het gevoel dat de lijntjes waren veranderd, alsof ze los was van de client. Het was heel mooi om te zien dat na de opstelling haar gezicht een andere uitstraling had.

’s avonds berichtte ze dat ze zich heel moe en leeg voelde. Ze had het gevoel dat er iets bij haar weg was. Ik heb haar teruggeschreven dat dat logisch leek en hoe mooi het is dat er een leegte is die ze nu kan vullen met zichzelf, haar pad en haar licht.

Anoniem 2

Deel 1:
Ik was gisteren erg gespannen omdat ik mij afvroeg of ik het zou kunnen verteren wat de dag zou gaan brengen. Ik had niet veel vertrouwen in mezelf, eerlijk gezegd. Maar het tegendeel is waar!

Na voldoende nachtrust voel ik een helderheid en een diep intuïtief weten in mezelf, dat ik lange tijd niet meer zo gevoeld heb. Omdat ik met mijn rug naar mijn geschiedenis mag staan, omdat ik mag uitreiken naar het licht (de liefde), omdat ik geen rekening meer van mezelf hoef te houden met mijn moeder en een goede dochter voor haar willen zijn, wat toch een onhaalbare kaart is, evenals zaken met haar oplossen of uitpraten. Dat hoort bij geschiedenis. Ik hoef niet met haar te breken maar ik hoef geen aandacht meer aan haar te besteden en al helemaal niet de hand te kussen waardoor ik geslagen word.

De mooiste ontdekking is dat ik wel degelijk een basis heb (in tegenstelling tot wat ik gisteren beweerde). Die basis is mijn kracht. Die is groot en sterk en ik mag in de toekomst hem iets rustiger en zachter inzetten dan ik gedaan heb. Kracht zal mij niet verlaten. Dat geeft vertrouwen.

Ik voel me op het moment erg dankbaar dat ik deze stap heb genomen. Ik ben de anderen ook dankbaar die in mijn opstelling stonden. Dat beeld van mezelf met de rug naar geschiedenis, in de nabijheid van kracht, kijkend naar de liefde zal ik nooit meer vergeten en gaat mij in de toekomst helpen.

Gisteren dacht ik nog, toen ik wegging: maar nu heb ik helemaal geen antwoorden op de vragen die ik had, maar ook deze gedachte is verdampt. Ik stelde de waarom-vraag en jij wees mij er terecht op dat dat geen zinvolle vraag is. Dat ik er geen antwoord op krijg. De waarom-vraag put uit. Ik heb hem in gedachten al bij “geschiedenis” gezet.

Deel 2:
Na mijn mail van afgelopen maandag, werkt de familieopstelling nog steeds door. Waar het een week geleden nog een puinhoop in mezelf was, is de rommel nu opgeruimd en is mijn “woning” weer van mezelf en fris en helder. Ik heb zoveel inzichten mogen hebben! Ik kan er eigenlijk niet bij dat ik dít mag meemaken!  Vanmiddag heb ik het met mijn man gedeeld. Die noemde dit “fantastisch”.

Toen ik afgelopen week de hulpverlening van mijn zoon sprak voelde ik niet meer die druk op mijn hoofd, die mij normaal altijd bij dit soort gesprekken vergezelt. Ik had er weer ruimte voor!  Ik wilde dit toch nog even kwijt in het kader van de nazorg die je biedt. 😉

Ik heb voor het eerst in hele lange tijd het gevoel dat ik verder kan. Met leven.

Sylvia

15 januari de heling van de vrouwenlijn. Wat was het spannend, ik voelde de dagen daarvoor al de energie. De locatie is bijzonder. Het is sfeervol ingericht en je wordt hartelijk ontvangen door Vincent en zijn vriendin Merel. Ik voelde me meteen op mijn gemak. Alles was goed verzorgd. De avond werd bijzonder goed geleid, Vincent weet precies waar hij op in moet spelen en iemand erbij moet zetten en weet de juiste setting te maken. En weet heel goed waar hij moet begeleiden om tot het beste resultaat te komen. Ik vindt het altijd een bijzonder iets familie opstellingen, maar dan wel bij de juiste opsteller.

De opstelling wordt mooi geopend met een Sjamanistisch ritueel en afgesloten. Vincent weet heel goed wat hij doet! De opstelling is voor mijn gevoel perfect gegaan . Een aanrader voor iedereen die zijn vrouwen of mannen lijn wilt helen. Of iets anders wat aandacht vraagt in je leven waar je op vast loopt. Mocht er nog iets zijn wat aandacht vraagt. Kom ik zeker terug! Thank you Vincent en Merel voor de mooie avond.

Anoniem 1

Ik heb meegedaan aan de familieopstellingen avond. Daarvoor had ik al een privé sessie gehad, met Vincent, om ‘focus’ aan te brengen in de vraag. Er speelde namelijk veel bij mij tegelijk. De eerste sessie werden bepaalde patronen al zichtbaar. Ik ben met een aantal waardevolle inzichten naar huis gegaan. De tweede sessie, met meerdere mensen, heb ik ervaren als ‘ reinigend en ruimtegevend’. Vincent was zeer vaardig in het doorvragen voordat de opstelling begon. Er was veel aandacht voor het welzijn van zowel de opgestelden als de ‘vrager’, dat heb ik als zeer prettig ervaren. Merel was als medium heel waardevol en liefdevol in de opstellingen, ze voelde ook de sfeer goed aan en gaf grenzen aan daar waar nodig. Kortom zeer waardevol deze familieopstellingen.. Dank je wel..

Marion

Al tijden liep ik rond met een lastige kwestie, die ik maar niet opgelost kreeg. Een vriendin raadde mij aan om misschien eens een Familie Opstelling te gaan doen. Na een tijdje googelen vond ik zelfs, dat er komende woensdag avond al, het was maandag, een mogelijkheid tot Familie Opstellingen te doen was in Alkmaar, de plaats waar ik woon. Wat een luxe!

Ik meldde me meteen aan en tot mijn vreugde, kreeg ik per omgaande antwoord en dat het mogelijk was komende woensdag. Ik maakte het gevraagde bedrag over en ging er die avond heen. In totaal waren we met 7 personen. Er was een goeie ruimte, waarin we bij elkaar kwamen. Merel zette koffie en/of thee en Vincent leidde het geheel. Ik kon meteen met mijn vraag komen……er kwam een opstelling. Wat me opviel, was de betrokkenheid en zorgvuldigheid waarmee alles ging: De opstelling, de vragen die gesteld werden en de ruimte voor stilte…….. Dat vind en vond ik fijn. Iedereen die zich voor die avond voor een opstelling had aangemeld, kwam aan de beurt met ook die aandacht en betrokkenheid voor iedere situatie. Er was voor iedereen de tijd die er nodig was. Toen ik naar huis ging die avond, was ik blij met wat de opstelling me had laten zien en wat ik ervaren had, een goeie ervaring rijker. Dank je/jullie wel.

Bericht van Inge

Hallo Vincent. Een paar jaar geleden heb ik een vraag gesteld m.b.t. ouderverstoting: “Wat kan je doen als je ermee te maken hebt?”. Jij hebt mij toen geadviseerd om een Familieopstelling te doen. December 2015 heb ik een opstelling gedaan; 10 dagen later kreeg ik ineens een mail van mijn zoon dat ik de kleinkids weer mocht zien!! En in de loop van de afgelopen 3 jaar leek het of het contact met mijn dochter langzaam maar zeker weer intenser en warmer werd.. Afgelopen weekend ben ik haar onverwachts gaan opzoeken in Amsterdam en ik heb haar heerlijk kunnen knuffelen. “Goed dat je geweest bent Mam” zei ze. Het lijkt er dus op dat het inderdaad werkt!!! Dank je voor je advies.

Jouke (Coach)

Wauw!! Tijdens een intervisiebijeenkomst heb ik een opstelling onder leiding van Vincent mogen ervaren, en hoewel de opstelling zelf werkelijk voorbij vloog, voelt de impact ervan als een diepe en blijvende transformatie. Indrukwekkend inzichtgevend!

Iris

Ik ben erg geholpen door de inzichten die ik mocht ontvangen door de opstelling die ik liet doen op de avond bij jou in Alkmaar. Doordat ik nu weet hoe de verhoudingen en opstelling is van mij, zussen en broer, snap ik ook dat het voorlopig geen zin heeft om actie te ondernemen. Het heeft me rust gegeven.

Hartelijk dank voor de wijze waarop je het proces begeleidde.