Systemisch Werk

Systemisch werken gaat over het functioneren van “systemen” en de invloed van systemen op ons dagelijks leven. Dit kan bijvoorbeeld een cultuur zijn, een familie, een vriendengroep, een team, een bedrijf of een klas. Zelfs een individu bestaat met al zijn/haar delen uit een systeem. Zodra een groep mensen verbonden is, op welke manier dan ook, spreken we over een systeem en elk systeem functioneert optimaal als aan 3 basiswetten wordt voldaan. Zodra één van deze wetten wordt geschonden, of uit balans is, dan raakt het systeem uit balans en ontstaan dynamieken die zichtbaar worden bij de leden van dit systeem, individuele- of groeps-klachten. Symptomen lopen dan uiteen van bijvoorbeeld niet succesvol kunnen zijn, onrust, je kleiner maken of angsten tot lichamelijke ziektebeelden. Het dagelijks functioneren raakt verstoort. Het systeem wat het oudst is voor ons en waar we het meest loyaal aan zijn, is ons familiesysteem. Daarom hebben patronen en dynamieken die daar zijn ontstaan de grootste invloed op onze keuzes, ons huidige functioneren en manier van reageren.

Met familieopstellingen kunnen de oorzaken van deze verstoringen inzichtelijk worden gemaakt en kunnen patronen worden doorbroken, door de balans in de basiswetten te herstellen.

Organisaties

Een organisatie is ook een systeem en ook hier gelden dezelfde regels. Zodra deze regels uit balans zijn, raakt het systeem uit balans wat zich uit in allerlei symptomen bij individuen en teams waaronder: slecht functioneren, ziekteverzuim, weinig energie, doelen niet kunnen halen, etc. Organisatieopstellingen is dan een methode om deze balans te herstellen en de energie binnen teams en individuen optimaal te laten stromen.