Waarom zou je werken aan je persoonlijke processen en je trauma’s?

Om verantwoordelijkheid te nemen..
Verantwoordelijkheid voor jouw gezondheid,
verantwoordelijkheid voor jouw levensgeluk,
verantwoordelijkheid voor jouw eventuele nageslacht,
jouw stukje verantwoordelijkheid voor de wereld die hebt geërfd.

Zodra je door krijgt dat je leven een reflectie is van jouw binnenwereld, dat elke dag je realiteit wordt gecreëerd door jouw innerlijke staat en trauma’s die nog aanwezig zijn (eigen of transgenerationeel) dan geeft dat heel veel kracht. Dan besef je je dat door verantwoordelijkheid te nemen en je trauma’s ‘op te lossen’ je grotendeels zelf kunt bepalen hoe jouw leven er uitziet.

Daarnaast doe je het voor het collectief, het familiecollectief en vooral je eventuele kinderen en kleinkinderen. Ook daar heb je een verantwoordelijkheid. Alles wat jij oplost en stopt bij jezelf hoef je niet meer door te geven. “Als jij je ladekast niet opruimt zullen je kinderen het moeten doen”.. Geef je jouw trauma’s en de trauma’s van vorige generaties door of doe je er alles aan om die zoveel mogelijk te beperken voor je nageslacht?

Genoeg reden en nooit te laat om aan je processen te werken. Eigenlijk help je daar dus de hele wereld een beetje mee 🙏🏻❤️